tag:blogger.com,1999:blog-5348700237846362874.post7653880963204651046..comments2019-07-04T17:19:47.070+02:00Comments on Bryggeri Spritköket: Rullande fatprojektLeonardhttp://www.blogger.com/profile/01201879396369850558noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5348700237846362874.post-39389958838738758572016-02-04T08:02:30.306+01:002016-02-04T08:02:30.306+01:00Det är nästa problem :) Men det går ju och lösa, f...Det är nästa problem :) Men det går ju och lösa, får bara brygga fler gånger, jäsa en stund i något annat innan man häller i allt i fatet. Detta blir nog höstens projekt men jag tackar för inspiration och svar på frågor!Dunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5348700237846362874.post-31746540930731960492016-02-03T20:50:30.734+01:002016-02-03T20:50:30.734+01:00Så länge du känner att du kan fylla fatet själv så...Så länge du känner att du kan fylla fatet själv så är det bara att köra på! Det temperaturspannet ska inte vara några problem.Leonardhttps://www.blogger.com/profile/01201879396369850558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5348700237846362874.post-46870419381156644182016-02-03T20:47:48.861+01:002016-02-03T20:47:48.861+01:00Intressant. Jag funderar på om jag ska köpa ett fa...Intressant. Jag funderar på om jag ska köpa ett fat. Jag har dock bara en kall källare att ha det i som är drygt 10-12 grader på vintern och runt 18-20 på sommaren. Funderar på om det är ok. Dunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5348700237846362874.post-29347937403780958352016-01-30T12:55:34.125+01:002016-01-30T12:55:34.125+01:00Kul att höra! Ja, smaken fatet bidrar minskar ju m...Kul att höra! Ja, smaken fatet bidrar minskar ju med tiden då smakämnena lakas ur träet. Till en början bidrar fatet mest med smaker från vin, whisky, cognac eller vad som nu funnits i fatet tidigare. Efter ett tag får man endast smak ifrån eken, som då bidrar med tanniner och små vaniljtoner. När även dessa lakas ur, så blir fatet endast ett jäskärl. Dock ett väldigt bra jäskärl för just suröl, som vi gillar. Så vi kommer att fortsätta använda faten till dess att de ger oönskade smaker. <br />Våra fat förvaras i rumstemperatur med årstidsvariation. <br />/ CarlLeonardhttps://www.blogger.com/profile/01201879396369850558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5348700237846362874.post-50915356611652011622016-01-29T12:26:40.047+01:002016-01-29T12:26:40.047+01:00Jag har följt ert vinfat-projekt med spänning och ...Jag har följt ert vinfat-projekt med spänning och funderar lite på hur det fungerar (funderar på om jag ska köpa mig ett vinfat själv). Som jag har förstått så kan man bara lagra på vinfat en viss tid innan smaken från själva fatet inte ger något mer. Hur har ni planerat och använda det? I vilken temperatur förvarar ni fatet?<br />MVHDunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.com