26 maj 2019

Brasse no. 6

Soleraprojektet rullar på och jag litar på mina kära bryggarvänner i Göteborg att bryggningen blir av.

Övriga tillsatser
10 kg björnbär
200 g Spalter select

Utförande
2019-05-04 Fatet fylldes upp till toppen med 100l nybryggd och utjäst vört.
2020-05-09 100 liter öl hävdes ur fatet och delades upp i tre för smaksättning.
30 liter hävdes på frysta tinade björnbär (Chile). 20 liter torrhumlades i några dagar innan buteljering. 50 liter buteljerades naturell, som vanligt med tillsats av EC-1118 och en mocka-sockerbit (2.1 g) per 375 mL flaska. 
2020-08-14 Flaskning av varianten med björnbär. Några korn torrjäst (champagne) tillsattes denna gång till vardera flaska separat för direkt flaskning från hinken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar