30 november 2013

Årets glögg

Så var det dags att buteljera årets upplaga av GP-glöggen. Den har fått stå i 6 veckor, med beräknat OG på 1,134 och hade nu jäst ner till ett FG på 1,024. Det blir alltså 14,7 % ABV, men jag är inte säkert på att det stämmer helt och hållet i och med att innehållet i jäshinken inte är homogent, men det är antagligen inte långt ifrån.
Receptet blev enligt följande lista:
6 liter svagdricka
0,5 liter Youngs Double Chocolate Stout
2 kg strösocker
0,5 kg mörkt muscavadosocker
11 g hela nejlikor
12 g hela kardemummafrön
5 cm skalad & skivad färsk ingefära
4 kanelstänger
200 g torkade aprikoser
300 g russin
2 torkade ancho-chilifrukter
5 skivade potatisar
1/3 paket Lalvin RC-212 bourgovinjäst
1/3 krm Safbrew F2

Chilin, som fått ligga och dra i glöggen, tänkte jag använda i min Jerk chicken-sås tills kvällens middag. Det ska ju ändå ner nejlika, kanel och annat, så det blir nog inte fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar